ARN-directeur De Jong vertrekt

Op een nog te bepalen datum, later dit jaar, gaat algemeen directeur Arie de Jong stoppen bij ARN, zo is eerder vandaag bekend gemaakt. In de tussentijd kan de organisatie nadenken over de invulling van de directiepost.

Nu de recycleprestaties zijn gestegen en de kosten gedaald, is volgens De Jong een natuurlijk moment ontstaan om zich te beraden op de volgende stap in zijn carrière. “ARN is in een nieuwe fase beland. In de afgelopen acht jaar, waarvan zes als algemeen directeur, is mijn opdracht vervuld. De focus ligt nu op het behouden van de recyclingprestatie. Daar ligt niet mijn uitdaging.” De komende tijd zal duidelijk worden hoe en wanneer Arie de Jong deze volgende stap concreet zal maken. “Tot dat moment geeft hij volledig betrokken invulling aan zijn werk voor ARN”, aldus de mededeling op de ARN-site. “Arie de Jong heeft een belangrijke bijdrage geleverd”, zegt Peter Janssen voorzitter van de raad van commissarissen. “Hij heeft als algemeen directeur van ARN Holding het voortouw genomen in de ontwikkeling en realisatie van een Post Shredder Technology fabriek in Tiel.” In het voorjaar van 2017 kwam De Jong in aanvaring met verwerkingsbedrijven over de voorgenomen afbouw van de vergoeding voor hun werkzaamheden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †