ARN start landelijke campagne

ARN is deze week een voorlichtingscampagne gestart om autokopers op de hoogte te brengen van de recyclingbijdrage die zij betalen. Daarbij wordt ook promotie gemaakt voor het feit dat in Nederland ruim 95 procent van iedere afgedankte auto gerecycled wordt tot bruikbare grondstoffen.

De recycling van autowrakken wordt mogelijk gemaakt met de verwijderingsbijdrage van 45 euro, die kopers van nieuwe auto’s betalen. Deze bijdrage heet vanaf 2013 recyclingbijdrage, omdat deze term beter de lading dekt. Uit het ARN onderzoek van eind 2012 blijkt dat Nederlandse consumenten positief staan tegenover recycling. Ze vinden het bijdragen aan de economie en een duurzame samenleving.

Het hoge recyclingpercentage van Nederland komt volgens Arie de Jong, directeur ARN door de hechte samenwerking in de branche en de toepassing van moderne scheiding technologieën. In 2011 heeft ARN een Europese erkenning gekregen voor de keuze om met de PST fabriek de 95 procent te realiseren. “Met een Life subsidie zijn we een demonstratieproject geworden voor andere EU-lidstaten”, aldus De Jong.

Een groot aantal autodealers ondersteunen de ARN-promotiecampagne met een informatiepunt in hun showroom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.