Audi A6 volgens Dekra beste occasion

In de nieuwste editie van het Dekra-occasionrapport komt in Duitsland de Audi A6 naar voren als beste van alle modellen. De A6 prolongeert daarmee zijn titel.

In het ‘Gebrauchtwagenreport 2017’ zijn de resultaten verwerkt van vijftien miljoen apk’s, uitgevoerd  bij meer dan vijfhonderd verschillende automodellen. Er staan uitsluitend voertuigen in waarvan de afgelopen twee jaar minstens duizend exemplaren onder de loep zijn genomen per afstandscategorie (tot 50.000 km, tot 100.000 km en tot 150.000 km). De defecten die worden ontdekt monden uit in de DMI (Dekra Mängelindex). Hier geldt: hoe hoger de score, des te beter het voertuig. De A6 kwam uit op 94,6.

Auto’s van Duitse makelij behaalden bij Dekra in zes van de negen voertuigklassen de hoogste score. De overige titels werden vergaard door auto’s uit Japan, Frankrijk en Zweden. Kijkend naar zowel de eerste als de tweede en derde plaatsen komen de Duitse producten in 18 van de 27 klassen voor. De winnaars op een rij: Honda Jazz (modeljaar 2008), BMW 1 (2011),  Volvo S60/V60 (2010), Audi A6 (2011), Audi TT (2006), Audi Q5 (2008), Ford C-max (2010), Mercedes Viano/Vito (2003), Renault Master (2010).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *