Audi opent hightech center

Audi heeft in het Duitse Neuburg (Beieren) een nieuw hightechcomplex geopend. Hier zijn drie divisies ondergebracht: het Competence Center Motorsport inclusief de afdeling klantensport, het Audi Driving Experience Center en daarnaast diverse functies van de afdeling Technical Development. Het hightech center biedt werk aan in totaal 460 mensen.

Het nieuwe Hightech Center is 47 hectare groot en bevindt zich op 20 km afstand van het hoofdkantoor in Ingolstadt. In het complex is meer dan tien miljoen euro geïnvesteerd. Audi Sport concentreert zijn activiteiten vanaf nu in het Competence Center Motorsport. Het gebouwencomplex daarvan is 300 m lang en 100 m breed. Hier zijn onder meer werkplaatsen, testbanken en magazijnen ondergebracht. In het complex ontwikkelt Audi Sport nieuwe technologieën voor raceauto’s, ook met het oog op eventuele toepassing in straatversies.

Ook het Driving Experience Center is gevestigd in Neuburg. Hier organiseert Audi onder meer (rij)evenementen voor klanten op een 30.000 vierkante meter groot ‘driving dynamics-terrein’ met onder meer een handling- en offroadparcours. Dit complex omvat ook een restaurant (met uitzicht op het testterrein) en conferentiefaciliteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.