Auto Brink verliest VW-dealerschap aan Century

Auto Brink in Hoogeveen verliest op 1 januari 2015 officieel het dealerschap van Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens aan Century Autogroep. Dat heeft importeur Pon besloten. Beide bedrijven gaan wel met elkaar samenwerken.

Concreet betekent dit dat Auto Brink gewoon de verkoop van nieuwe Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens voortzet. Verkochte auto’s worden aan Auto Brink geleverd door Century. Henk Brink, directeur van Auto Brink: “Het bedrijf en de naam Auto Brink verdwijnen niet. Gezien de veranderingen in de automarkt, bijkomende investeringen, de strategische sturing van de importeur en de groeiambitie van de merken is dit een logische stap.”

Algemeen Directeur Erik Meems van Century Autogroep vult aan: “Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Auto Brink ervoor gaat zorgen dat het marktaandeel van onze merken in Hoogeveen en omstreken verder wordt vergroot. Bijvoorbeeld door slim samen te werken in zowel de particuliere als de zakelijke markt. Iets waar beide bedrijven van gaan profiteren.”

Century was al officieel merkdealer van Audi voor de regio Hoogeveen vanuit de vestigingen in Assen en Emmen. Het bedrijf was onderdeel van Dealer Groep Pon, ofwel een importeursvestiging, maar is recent via een managementbuy-out in handen van directeur Meems gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.