Auto populairder bij Belg dan bij Nederlander

Belgen zijn beduidend meer geïnteresseerd in auto’s dan Nederlanders. Maar liefst 84 procent van de Belgen bezit een wagen, in tegenstelling tot 76 procent van de Nederlanders. Zo leert een onderzoek van bandenfabrikant Goodyear.

De Belg haalt zijn auto niet enkel van stal voor het woon-werkverkeer, maar ook om te gaan winkelen. 35 procent van de ondervraagden gebruikt zijn auto voornamelijk voor de dagelijkse rit naar de werkplaats, maar evenveel Belgische chauffeurs gebruikt zijn auto hoofdzakelijk om te gaan shoppen, zo blijkt.

In Nederland lijken frustraties en verkeersagressie voornamelijk voort te komen uit gedrag van andere weggebruikers, in België ligt de oorzaak vaker bij de infrastructuur. Belgen zijn vaker gefrustreerd in het verkeer dan de Nederlanders: waar 22 procent van de Belgen veel frustratie ervaart, geldt dit maar voor 9 procent van de Nederlanders. Verrassende conclusie is dat respondenten verwachten dat deze problemen in de toekomst enkel maar zullen toenemen, met meer agressie en frustratie tot gevolg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.