Auto’s op Marktplaats beter aan de man gebracht

Marktplaats zet haar volgende stap in de online verkoop van auto’s. De afgelopen twee jaar is zij bezig geweest het platform vooral gebruiksvriendelijker te maken en functionaliteit te verbeteren. Verder is de Marktplaats Iphone-app vernieuwd. Deze geeft nu rechtstreeks toegang vanaf de startpagina naar het occasionaanbod.

“We hebben onze gebruikers nauw betrokken bij de vernieuwingen. Belangrijkste doel was om het hen nog makkelijker te maken om te kopen en verkopen op ons platform”, zegt Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats. “Uit ons onderzoek onder 2.850 gebruikers blijkt ook dat mensen gebruiksvriendelijkheid het belangrijkst vinden, daarnaast is snelheid een vereiste om prettig te handelen op Marktplaats.”

Kopers zien voortaan in de zoekresultaten direct de kilometerstand en het bouwjaar van een auto. Ook kunnen zij op ieder gewenst bouwjaar zoeken. Voor verkopers is het vanaf begin volgend jaar mogelijk om in plaats van acht maar liefst 24 foto’s bij hun advertentie plaatsen. Daarnaast is de zoekfunctie verbeterd.

De komende drie weken worden alle negen miljoen Marktplaats gebruikers overgezet naar het vernieuwde platform. Het online verkoopportaal trekt maandelijks bijna één miljoen mensen die op zoek zijn naar een auto.

De vernieuwde site is hier (tijdelijk) te zien >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *