Op Marktplaats zijn het de Aziatische automerken die gemiddeld het kortst te koop staan.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van het handelsplatform. De auto’s van het Chinees-Zweedse Lynk & Co vonden in 2023 gemiddeld het snelst een nieuwe eigenaar: binnen 31 dagen. Het Japanse Daihatsu was tweede, met 43 dagen, gevolgd door Toyota (45 dagen), Suzuki (46 dagen) en Mitsubishi (47 dagen).

Duitsers

Duitse automerken trekken overigens nog steeds de meeste bezoekers, met Volkswagen op 1, gevolgd door Mercedes-Benz en BMW. Met zo’n 85,2 miljoen bekeken advertenties is de Volkswagen Golf de absolute nummer één. Volkswagen stond in 2023 gemiddeld 49 dagen op het platform, maar de in Volkswagen geïnteresseerden hebben ook de meeste keuze. Zo stonden er in 2023 alleen al zo’n 90.000 exemplaren van de Volkswagen Golf op het platform.

Woordvoerder van Marktplaats Maaike Veeling verwacht dat de Volkswagen Golf ook de komende jaren de populairste auto blijft op Marktplaats: “Ondanks de toestroom van nieuwe aanbieders zoals de Chinese automerken zie je dat voornamelijk de particuliere koper gaat voor zekerheid. De Volkswagen Golf is daarvan, in zowel technische als de restwaarde-zekerheid, bij uitstek vaandeldrager in. Dit zien we terug op het platform.”

Elektrisch

Elektrische en hybride auto’s komen nog niet voor in de lijst met populairste auto’s op Marktplaats. Wel steeg zowel de vraag naar elektrische auto (+68 procent) als ook het aanbod (+149 procent). Ook de vraag naar hybride auto’s steeg (+40 procent), net als het aanbod (+73 procent). Nederlanders kopen het liefst een zilver/grijze occasion.

Barbie

Sinds de film Barbie zijn Barbie-producten razend populair op Marktplaats, ook in de auto-categorie. Zo werd er ruim 20.000 keer gezocht naar ‘Fiat 500 roze’ en groeide de zoekterm met maar liefst 1006 procent. Ook opvallend is de zoektocht naar een zuinige auto. Zo groeide het aantal auto-zoekopdrachten met het woord ‘zuinige’ erin met maar liefst 990 procent. Toch zijn het de minder zuinige auto’s waar de Nederlander van droomt. Zo werd er gemiddeld per advertentie het meest gekeken naar het Italiaanse automerk Ferrari. In 2023 stonden er een kleine 1600 Ferrari’s op het platform en werd er maar liefst 5,5 miljoen keer naar gekeken, een gemiddelde van 3510 bezichtigingen per advertentie.

Top 5 populairste auto’s op Marktplaats:

  1. Volkswagen golf (85,2 miljoen bekeken advertenties)
  2. BMW 3-serie (49,3 miljoen bekeken advertenties)
  3. Volkswagen polo (49 miljoen bekeken advertenties)
  4. Mercedes c-klasse (37,3 miljoen bekeken advertenties)
  5. BMW 5-serie (29,8 miljoen bekeken advertenties)

Top 5 droomauto’s op Marktplaats:

  1. Ferrari ( gemiddeld 3510 bezichtigingen per advertentie)
  2. Cadillac ( gemiddeld 2400 bezichtigingen per advertentie)
  3. Bentley ( gemiddeld 1974 bezichtigingen per advertentie)
  4. Ford USA ( gemiddeld 1949 bezichtigingen per advertentie)
  5. Maserati ( gemiddeld 1853 bezichtigingen per advertentie)
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties