Autobedrijf gooit roer volledig om

Directeur Lútsen Melein van autobedrijf Kooiker in Grou heeft een rigoureuze beslissing genomen om zijn bedrijf meer winstgevend te maken. Hij stopt met de verkoop van auto’s en gaat zich volledig richten op de verkoop van elektrische vervoermiddelen. De werkplaats houdt hij wel aan.

De keuze om te stoppen met de autoverkoop is bij de autodealer ingegeven door de kwakkelende automarkt en fingerspitzengefühl. “Net als veel andere autodealers staat het water wat betreft de autoverkoop ook bij ons aan de lippen. Het omslagpunt was bij mij vorig jaar al bereikt. Ik ben toen om me heen gaan kijken wat de mogelijkheden waren.”

Melein kwam uit bij Mango Mobility een organisatie gespecialiseerd in de verkoop van elektrische vervoermiddelen en met achttien vestigingen in het land. Hij is sinds kort franchisenemer en dat bevalt goed. “Je moet die verkoop van elektrische vervoermiddelen zien in de breedste zin van het woord. Van fietsen tot Segways en van tuktuks tot buitenboordmotoren. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we hiermee een groeiende markt kunnen bedienen.”

Toch voelt het voor Melein, automan in hart en nieren, een beetje vreemd. “Ik zit al veertig jaar in de auto’s en om nu dan zo’n omslag te maken betekent natuurlijk wel iets. Maar je hebt gewoon geen keuze. Collega’s klagen ook maar die blijven gewoon doorgaan, soms tegen beter weten in. Ik heb gelukkig een beslissing genomen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.