Autobinck koopt BMW-dealers

De BMW- en Mini-dealerbedrijven van P.H. de Vries Beheer worden met terugwerkende kracht per 1 januari eigendom van Autobinck Holding. Naar verwachting zal de overname binnen vier tot zes weken definitief zijn afgerond. De betreffende bedrijven zijn actief onder de handelsnamen Dijker (Nieuwe Pekela), Martinistad (Groningen) en Vriesendijk (Assen).

Voor Autobinck is BMW geen onbekende: vorig jaar opende Autobinck al een state-of-the art showroom voor BMW en Mini in Bratislava, Slowakije. Volgens Niek Hertsenberg, ceo Retail bij Autobinck Holding, speelt het dan ook mee dat Autobinck positieve ervaringen heeft opgedaan met BMW in Centraal Europa.

“BMW is simpelweg een sterk merk, dat aantoonbaar tegemoet kan komen aan de rendementseisen van een moderne investeerder. Voor Mini staan we aan de vooravond van nieuwe producten die nieuwe segmenten bereikbaar gaan maken. Deze aankoop van past daarom uitstekend in onze strategie. Daarnaast speelt mee dat Piet de Vries een zeer sterke reputatie als BMW-dealer heeft”, aldus Hertsenberg. Voor Piet de Vries is een belangrijk argument ‘de waarborging van de continuïteit van de ondernemingen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *