Ruim 1.100 APK-bedrijven hebben nog geen nieuwe remmentestbank, terwijl dat vanaf 1 mei 2014 wel noodzakelijk is om nog APK-keuringen te mogen blijven uitvoeren, meldt RAI Vereniging.

Het is al sinds 2009 bekend dat na die datum het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter niet meer zal zijn toegestaan.

In december 2013 hebben ruim 150 APK-bedrijven officieel hun (nieuwe) remmentestbanken in gebruik genomen. Dat zijn gemiddeld bijna 8 remmentestbanken per werkdag. Om op schema te liggen en alle APK-bedrijven geleidelijk over de resterende tijd verdeeld te voorzien van een nieuwe remmentestbank, hadden dat er eigenlijk in de laatste maand van het afgelopen jaar gemiddeld circa 13 per werkdag moeten zijn. En in totaal in december zo’n 260.

Het kan voor de achterblijvende APK-bedrijven, die nog geen remmentestbank besteld hebben, de komende maanden dan ook nog een aardige uitdaging worden om deze tijdig geleverd te krijgen. Op enige clementie van de RDW hoeft het APK-bedrijf niet te rekenen. Dat is ook een logische keuze van de RDW, de overgangsperiode van vijf jaar is immers al op 22 april 2009 bekendgemaakt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties