Autobranche interessant voor mobiele content

Het bedrijf Millennial Media and Comscore heeft in Europa, Amerika en Japan onderzocht hoe automotive consumenten mobiel internet gebruiken om informatie over auto’s te vinden, dealers te traceren en na het aankoopproces betrokken te blijven bij automerken.

Opvallend is dat in de auto meer mobiele content binnengehaald wordt dan in andere omgevingen. Ruim 68 procent van het publiek dat autonieuws binnenhaalt met een smartphone is man en 55 procent van de gebruikers is tussen de 18 en 34 jaar oud.

Het onderzoek toont ook aan dat gebruikers van mobiele autocontent zeer actief zijn, wat zeer interessant is voor autobedrijven om in contact te komen met potentiële klanten. Van deze gebruikers bezoekt 21 procent dagelijks autocontent, 31 procent doet dat één keer per week en 48 procent één tot drie keer per maand.

Het grootste deel (59 procent) van de mobiele autocontentgebruikers zoekt de informatie via een webbrowser op en 25 procent doet dit via mobiele apps. Dit laatste percentage is de laatste jaren flink stijgende.

Grote adverteerders die in hun marketingmix veel werk maken van mobiel adverteren zijn autofabrikanten als General Motors, Toyota, Ford, Hyundai, Tata, Honda, Mitsubishi, Nissan, Volkswagen, Chrysler en Daimler. Daarnaast wordt ook Bridgestone genoemd in het onderzoek als grote investeerder.

Millennial Media and Comscore heeft ook aangetoond dat de uitgaven aan mobiel adverteren door de autosector met 200 procent omhoog zijn gegaan. In 2010 adverteerden wereldwijd 33.277 automotive bedrijven op een mobiel platform, in 2009 was dit nog maar 19.724 stuks. Redenen voor bedrijven om geld te investeren in deze advertentiesoort is met name het vergroten van het merkbewustzijn en aandacht te krijgen voor productlanceringen. Daarnaast wordt als reden genoemd het aantal app-downloads te laten stijgen en klanten naar dealers te krijgen.

Download hier het complete onderzoek >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *