Autobranche omarmt detailhandel

Aanbiedingen van autoverzekeringen, banden, lease- en koopauto’s. Het lijkt erop dat de autobranche de detailhandel aan het omarmen is. Zo draait Leaseplan op dit moment een vijfdaagse actie bij Media Markt waar het de Fiat 500 in leaseconstructie aanbiedt en heeft Toyota de nieuwe Aygo bij twaalf vestigingen van V&D gestald.

Leaseplan houdt de actie bij Media Markt als een pilot voor private lease. “De actie is zeer succesvol maar het gaat ons niet om grote aantallen te schrijven, maar meer om de tevreden klant”, zegt persvoorlichter Nicole Hagen van Leaseplan. “We zien het als een thermometer voor private lease. Hoe reageert de consument hierop? Wat we tot nu toe kunnen vaststellen is dat de consumenten veel interesse tonen in ons product.”

De Fiat 500 wordt in leasevorm aangeboden voor 199 euro per maand tegen bepaalde condities. Een team van Leaseplan is in vestigingen van Media Markt aanwezig om de vragen van consumenten te beantwoorden en contracten af te sluiten.

Ook V&D heeft een autogerelateerde actie in huis. In twaalf vestigingen verdeeld over het land is de nieuwe Toyota Aygo te bewonderen. Zo kunnen consumenten de auto ‘live‘ zien en hebben ze mogelijkheid om de Aygo zelf samen te stellen en eventueel aan te schaffen. De actie van V&D loopt nog tot en met 12 november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *