Autocrew breidt uit in Groningen en Drenthe

De vijf autobedrijven Autoservice De Bruin in Winschoten, Garage Tjeerdsma in Nieuw Weerdinge, Dingemanse in Hellum, Car Rage in Emmen en Autoservice Harrie Luikens in Stadskanaal hebben zich via grossier Lantinga aangesloten bij het Bosch-werkplaatsconcept Autocrew.

Lantinga Automaterialen maakte in januari nog bekend het garageconcept aan te willen gaan bieden aan zijn klanten, in samenwerking met Havam. De grossier, met vestigingen in Emmen, Stadskanaal en Winschoten, helpt de nieuwe deelnemers vooral op het gebied van marketing. De panden van de vijf garagebedrijven worden de komende tijd voorzien van de uitstraling van Autocrew en in november komt er een Autocrew-krant uit. Ook wordt de (actie)website Autocrew-groep.nl gelanceerd.

Lantinga kiest voor het Autocrew-concept, omdat Bosch de gebruikte equipment in de werkplaats zelf maakt en hiervoor ook technische ondersteuning verleent. De andere formule van Bosch is Bosch Car Service, die in Noord-Nederland al ruim vertegenwoordigd is. Koskamp belevert deze filialen.

De doelstelling van Bosch was om dit jaar met het Autocrew-concept uit te breiden naar minimaal 105 filialen. Begin september stond de teller op 51. Autocrew staat op de elfde plaats in de Garageformule Top 30. Uiteindelijk is het de bedoelingen dat er een landelijk dekkend netwerk wordt ontwikkeld van zo’n 300 deelnemers. Momenteel zijn er in Europa ongeveer 600 Autocrew-deelnemers. Het merendeel daarvan is in Duitsland gevestigd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.