Autofit wordt Autofirst

Het werkplaatsconcept Autofit wordt omgebouwd tot Autofirst. Alle huidige 59 garagebedrijven die het concept Autofit voeren, zijn inmiddels akkoord met de naamswijziging.

“Na tien jaar zijn de huidige deelnemers klaar om een stap voorwaarts te maken. Onze ambities zijn groot. We streven met Autofirst naar een plaats aan de top van werkplaatsconcepten, zowel met het aantal deelnemers als met de kwaliteit van de dienstverlening”, zegt manager Eric Houben van de grossiersgroep Heuts.

Heuts is één van de grossiersgroepen die het werkplaatsconcept ondersteunen. De andere grossiers zijn Koskamp Velba, Cartal Rijsbergen en Slager. “Er is overigens nog plaats voor één of twee andere grossiers die willen helpen om Autofirst verder uit te bouwen. Binnen twee tot drie jaar hopen we het garagenetwerk tot minimaal 125 deelnemers uit te breiden.”

Eigenaar

Bij Auto First zijn de ondersteunende grossiers de eigenaar van het concept. “Daardoor zijn de communicatielijnen kort en kunnen we met acties snel inspelen op de vragen van garagehouders. Ook hebben we de support van onderdelendistributeurs, zoals Van Heck”, zegt Houben.

De grossiers verzorgen zelf alle marketingactiviteiten en beschikken over een eigen bandenwebshop. “Hier kunnen consumenten hun winterbanden bestellen en vervolgens bij het betreffende garagebedrijf laten monteren. Zo krijgt de werkplaats toch de klant in huis die online koopt. Daar willen we als Auto First in de toekomst nog meer werk van maken. Naast de techniek, ligt het accent bij ons ook sterk op de marketing van werkplaatsactiviteiten.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1718 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *