Autohopper start elektrische challenge

Laten zien hoe makkelijk en prettig elektrisch rijden is. Dat is op maandag 29 april het doel achter de Autohopper EV Challenge.

Autoverhuurformule Autohopper koppelt er meteen een winactie aan vast voor wie het beste raadt hoe lang Arjan de Putter, expert op het gebied van elektrisch rijden, erover doet om op die dag vijf verschillende vestigingen van Autohopper te bezoeken.

Route

De route voert langs vestigingen van Autohopper in Apeldoorn, Geldrop, Puttershoek, Den Helder en Drachten. In totaal is de route 634 kilometer lang. De start is om 8 uur in de ochtend. Onderweg zal in ieder geval één keer bijgeladen moeten worden, want de Hyundai Kona die voor deze challenge wordt gebruikt heeft een actieradius van slechts 449 kilometer.

Elektrisch rijden bij Autohopper

Op dit moment heeft Autohopper 25 elektrische auto’s op een totale vloot van 1300 voertuigen, aldus een medewerker. “Niet alle 25 zijn ook daadwerkelijk ingezet. Sommige auto’s staan nog hier op het hoofdkantoor, maar kunnen wel binnen een paar dagen ingezet worden. In totaal zijn zo’n tien vestigingen van de meer dan honderd actief met het verhuren van elektrische auto’s.” Het is uiteraard afhankelijk van de vraag vanuit de klant “In de lease is elektrisch rijden al behoorlijk ingeburgerd, maar in de shortlease staan we nog maar aan het begin. Overigens is het voor de consument wel voordelig: bij dagverhuur nemen wij de kosten voor laden voor onze rekening. Je kunt dan voor dezelfde prijs een wat grotere auto huren.” Wat die keuze betreft is Autohopper ook van alle markten thuis. In de verhuur staan niet alleen de kleine autootjes, maar bestaat ook de mogelijkheid om voor een dag of paar dagen een Tesla Model S te huren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters