Automaat steeds populairder

Nederlanders zoeken op Marktplaats steeds meer op auto’s die voorzien zijn van een automaat. In 2011 werden pagina’s met het zoekwoord Automaat bijna 4,5 miljoen keer bekeken, terwijl Handgeschakeld niet verder komt dan 3,2 miljoen keer.

De opmars van de automaat komt volgens Remco Armee, hoofd van Marktplaats Automotive, niet uit de lucht vallen: “Internationaal is de automaat al een tijd populairder dan handgeschakeld. Zo heeft in de Verenigde Staten negentig procent van de autobezitters een automaat. Inmiddels is ongeveer twintig procent van het aantal aangeboden auto’s op Marktplaats een automaat. Het gaat dan om zo’n 30.000 stuks.”

Nederlanders zoeken ook aanmerkelijk vaker op Garantie. In 2011 steeg het aantal keer dat hierop werd gezocht met maar liefst 20,6 procent tot ruim 620.000 ten opzichte van 2010. Daarnaast daalde de populariteit van oude auto’s en werd in 2011 juist aanzienlijk meer gezocht naar auto’s uit een recenter bouwjaar (2004-2006 en 2007-heden). Ook auto’s met minder kilometers op de teller (50.000-100.000 kilometer) scoorden opvallend veel meer zoekopdrachten.

Het meest gezochte merk is BMW en het meest gezochte model is de Volkswagen Golf. Daarna volgen de BMW 3- en 5-serie. Zwart is bij Marktplaats nog steeds de meest geliefde kleur. Zilver/grijs bezet de tweede plaats en blauw komt op drie uit. De top drie van de carrosserie wordt aangevoerd door de stationwagon, gevolgd door de sedan (2/4-deurs) en de hatchback (3/5-deurs).

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *