Autoparts Zaanstad en Waterland naar Sator

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van Autoparts Zaanstad en Autoparts Waterland overeenstemming bereikt over de overname van beide bedrijven. De beide bedrijven tellen samen 28 medewerkers.

Autoparts Zaanstad is een sterke speler in de Zaanstreek waar het bedrijf sinds 1983 met een vestiging in Wormerveer is vertegenwoordigd. Vijf jaar geleden besloot Ed Hiddes, de oprichter van het bedrijf, te expanderen met een zelfstandige vestiging in Purmerend, Autoparts Waterland genaamd. De groei die beide bedrijven doormaakten kwam mede tot stand door een intensieve samenwerking met Van Heck (nu Fource).

Ed Hiddes, directeur en grondlegger van beide bedrijven: “De verkoop van onze bedrijven aan Sator is een logische stap binnen de ontwikkelingen in de automaterialengroothandel. Voor ons stond vast dat zelfstandig verdergaan geen optie was. Met een overdracht aan Sator wordt ons bedrijf sterker en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Dat we nu onderdeel worden van de sterkste speler op de Nederlandse markt zie ik als een bekroning van onze inspanningen in de afgelopen dertig jaar.”

Landelijke dekking

Adriaan Roggeveen, directielid van Sator: ”Natuurlijk ben ik er trots op dat deze mooie bedrijven onderdeel van ons netwerk worden. Ze stonden al vanaf het begin op ons verlanglijstje omdat we al vele decennia succesvol samenwerken. Met deze acquisitie groeit ons grossiersnetwerk naar 89 vestigingen. Het aantal vestigingen van de zelfstandige Full Force Partners bedraagt op dit moment 49 en groeit nog steeds. Met een netwerk van 148 outlets komen we dicht in de buurt van onze opvattingen over landelijke dekking.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1846 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *