Autoscout 24: verkoopprijs occasion hoog

De Autoscout 24 Gebruikte auto’s Prijs Index (AGPI) maakt de prijsontwikkeling in de tweedehands automarkt inzichtelijk en geeft de gemiddelde prijs weer van de geadverteerde auto’s. De prijs in februari is met 0,52 procent gestegen ten opzichte van januari. De gemiddelde verkoopprijs in februari is uitgekomen op 12.590 euro.

Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24: “Opnieuw is de gemiddelde verkoopprijs gestegen, deze stijging is begonnen in november 2011. De gemiddelde prijs is sinds april 2011 niet meer zo hoog geweest. Daarnaast volgt deze stijgende trend niet het seizoenspatroon van prijsdaling dat we in de voorgaande jaren hebben gezien. Wij gaan ervan uit dat deze trend zich in de komende maanden verder zal voortzetten.”

In januari is de vraag naar auto’s hoog geweest, in februari is deze licht gedaald. “Opvallend is dat in februari juist de vraag naar kleine auto’s afneemt met zeven procent. Vooral de Peugeot 206 levert flink in. De middenklasse en de hogere middenklasse leveren slechts drie en twee procent in ten opzichte van de vorige maand, terwijl het aanbod iets toeneemt.”

Autoscout 24 heeft de Volvo V70 uitgeroepen tot Auto van de Maand, omdat er veel vraag is naar deze luxe stationwagen en het aanbod iets ruimer is dan in januari.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.