Autotechnica Amsterdam naar Groupauto

Automaterialengrossier Autotechnica in Amsterdam heeft zich aangesloten bij Groupauto. Eigenaar Berry Jansen geeft aan dat het gezien de huidige marktwerking goed voor zijn bedrijf is om bij een sterke groep te zijn aangesloten.

Jansen is ook eigenaar van Bergam, dat als zelfstandig onderneming 11 verkooppunten onder de naam Brezan exploiteert in Noord- en Zuid Holland. Autotechnica is echter een onafhankelijke onderneming die op een heel andere leest is geschoeid.

Jansen: “ Toen wij in 2007  Autotechnica overnamen, hebben we ervoor gekozen om het bedrijf met een eigen identiteit te laten voortbestaan. De klantenkring is totaal anders dan die van de Bergam vestigingen en ook het assortiment is voor een groot deel anders opgebouwd. Dat is een bewuste keus, die we nu nog verder gaan doorvoeren.”

“Met Groupauto kun je dan gebruik maken van de ervaring van andere vrije ondernemingen en staat een palet aan diensten ter beschikking voor onze klanten, dat goed bij hen aansluit. Wij hebben goed gekeken naar andere opties, maar vonden –gegeven het feit dat samenwerking in onze ogen inmiddels een must is- Groupauto absoluut de beste keus voor ons. De logistiek wordt voornamelijk door Havam gedaan  en ook de andere partnerleveranciers van Groupauto passen ons goed zoals Bosal, Brembo en Textar via ABS en GKN. Autotechnica heeft ook een grote Toolshop via Sator dochter Harrems. Uitbreiding naar een tweede Autotechnica vestiging staat op het verlanglijstje”, aldus Jansen.

 

Witte plekken

Freek Blekxtoon van Groupauto voegt toe: “In het Amsterdamse hadden wij eigenlijk nooit een vrije grossier in autoonderdelen, en we zijn blij dat nu in te kunnen vullen met Autotechnica. Het is een typische vrije grossierbedrijf, dat perfect past bij onze organisatiecultuur. Wij denken de komende maand nog veel nieuwe grossiers te kunnen werven en zijn hard bezig de witte plekken op de kaart in te vullen. De animo is enorm en gezien diverse andere beweging in de markt denken wij dat er nog een aantal grossiers snel een keuze zal maken. Heel veel opties zijn er namelijk niet meer als je wilt samenwerken, en ik denk dat totaal ongebonden grossiers het niet gaan redden. Zij missen de slagkracht, en hebben geen positie meer aan de inkoopkant dan wel aan de verkoopkant wegens gebrek aan onderscheidend vermogen. Ik denk dan ook dat er in de komende twee jaar een behoorlijk aantal grossiers zal verdwijnen, of door sluiting of door gedwongen overname”, aldus Blekxtoon die eraan toevoegt op zeer korte termijn nog enkele interessante aankondigingen te zullen doen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.