Autotechnica biedt exposant 25% korting op editie 2018

Exposanten op de beurzen Autotechnica en Service Station & Car Wash, die vorige maand halverwege noodgedwongen werden afgelast, krijgen 25 procent korting op de netto meterprijs voor editie 2018.

In een bericht aan de ruim 450 deelnemers spreken Frédérique Daublain (algemeen secretaris Federatie Automateriaal VZW) en Klaus Van Cauwenberghe (organisatiebureau i-One) de hoop uit dat de compensatie “u voldoende vertrouwen geeft om uit te kijken naar 2018” – 25 t/m 28 maart. Verder benadrukken zij dat de geboden korting los staat van andere mogelijke initiatieven van derde partijen of leveranciers. De commerciële geste kan evenmin worden “beschouwd als een erkenning van fout of welke tekortkoming dan ook.”

Het evenement kende een hoopvolle start, met op zondag 20 maart een bezoekersstijging van 15 procent vergeleken met 2014 en daags erna een toename van 3 procent. Beide vierdaagse beurzen werden echter de derde dag afgelast, na de terreuraanslagen op het vliegveld Zaventem en de Brusselse metro. De geboden korting is het equivalent van één beursdag en wordt verrekend met de inschrijving voor 2018. Ze geldt uitsluitend voor bedrijven die zich rechtstreeks hadden ingeschreven voor Autotechnica/Service Station & Car Wash. Omzetten van de korting in geld of een andere vorm van genoegdoening is niet mogelijk.

Net gebaar

Een van de exposanten op Autotechnica was Brezan, dat zich al enige tijd aan het versterken is op de Belgische markt. De grossiersorganisatie had een stand van 210 vierkante meter en was ook in voorgaande jaren al een aantal keer van de partij. Een woordvoerder noemt desgevraagd de geboden korting “een net gebaar. Ze hoeven dit niet te doen.” Ook Peter van der Veen, algemeen directeur Washtec Benelux, spreekt van “een goede geste. Meer kun je menselijkerwijs niet verwachten van de organisatie. Voor mij is dit voldoende.” Washtec trok tachtig vierkante meter uit voor zijn presentatie in Brussel.

De vraag of de korting een trigger is om daadwerkelijk in te schrijven voor de beurs in 2018 laat Brezan vooralsnog onbeantwoord. “Wij werken in onze planning niet zó ver vooruit. Zeker als je ziet hoe snel deze markt zich ontwikkelt.” In een reactie benadrukt Van Cauwenberghe niet uit te zijn op welke commerciële deal dan ook. “Inschrijven voor de volgende beurs kan nog helemaal niet. We hebben gewoon een gebaar willen maken, ook al zaten wij zelf in een situatie van overmacht.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.