Autoverkoop verder omhoog

De omzet van de auto- en motorbranche is in het tweede kwartaal van 2015 met bijna 6 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. De sterkste omzetgroei boekten bedrijven in de bedrijfsautobranche met  14 procent meer omzet. De verkoop van nieuwe personenauo’s nam met ruim 3 procent toe met 91.882 nieuw verkochte personenauto’s.

Ook de verkopers van motoren behaalden meer dan 10 procent omzetgroei. Mede door de gunstige omzetontwikkelingen is het vertrouwen van de ondernemers in de autobranche toegenomen tot de hoogste stand sinds 2011. Dat meldt CBS in de kwartaalmonitor Auto- en motorbranche.

In de afgelopen drie jaar kromp de omzet van de autobedrijven. Ondanks de recente omzetgroei in het eerste halfjaar, ligt het niveau van de omzet nog ruim 20 procent onder het niveau dat in de eerste helft van het topjaar 2007 werd behaald.

Bedrijfswagens

Nagenoeg alle onderdelen binnen de autobranche boekten omzetgroei in het tweede kwartaal. Verkopers van bedrijfswagens (zoals vrachtwagens en bussen) realiseerden de grootste omzetgroei. De omzetstijging van 14 procent volgt op een omzettoename van bijna 11 procent in het eerste kwartaal. Het aantal verkochte bedrijfswagens steeg in het tweede kwartaal met ruim 18 procent tot bijna 19 000.

Het tweede kwartaal van 2015 was voor de personenautobranche (onder meer autodealers) het sterkste tweede kwartaal sinds 2011. De omzet van het veruit grootste onderdeel binnen de auto- en motorbranche (omzetaandeel ruim 50 procent) nam met ruim 3 procent toe. In het eerste kwartaal nam de omzet met 1 procent toe. Er zijn in het tweede kwartaal 91 882 nieuwe personenauto’s verkocht, een fractie minder dan een jaar eerder. Het eerste halfjaar is het aantal verkochte personenauto’s met ruim 1 procent gestegen naar een totaal van 201 582.  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.