Autoverkopen 35 procent geplust

Uit de voorlopige RDC-cijfers blijkt dat september qua afleveringen nieuw, een prachtige plus van 34,7 procent heeft gerealiseerd. Er werden in september 45.773 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Over de eerste negen maanden zijn er nu 390.890 nieuwe personenauto’s verkocht, tegen 316.606 over de eerste negen maanden vorig jaar.

Tot en met september is de plus 23,4 procent. De Nederlandse dealers zijn dan ook best tevreden, ook al is de verkoopmix niet altijd zoals ze het graag zien. De consument trekt met relatief kleinere auto’s de kar, terwijl de zakelijke markt nog wat achter blijft. Het beste merk in september was Volkswagen met 10,61 procent marktaandeel, Peugeot volgt met 8,92 procent. De september top vijf bestaat verder uit Toyota (8,28%), Opel (7,24%) en Ford met 7,17 procent.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.