Autoverkopen Belgie zeventien procent onderuit

Het aantal nieuwverkopen in België kent de eerste twee maanden van dit jaar (88.448) een daling van zeventien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (106.371). Volgens Federauto komt de aanzienlijke terugval van de autoverkoop en de registraties van nieuwe voertuigen niet alleen door de economische crisis.

“In België zijn er nog enkele bijkomende factoren, zoals het einde van de overheidskorting op milieuvriendelijke auto’s, de aanhoudende onzekerheid met betrekking tot de nieuwe belastingregels voor bedrijfswagens en de nieuwe Belasting op de Inverkeerstelling (BIV) in Vlaanderen.”

Uit een enquête van Federauto onder de bij haar aangesloten merkdealers blijkt dat naast een duidelijke terugval van het aantal verkopen, er ook een duidelijke tendens merkbaar is qua downsizing. “De klant kiest duidelijk voor modellen met een lagere cataloguswaarde en een lagere CO2-emissie.”

In Wallonië betaalt de particulier naast de BIV ook nog een Ecomalus indien het voertuig meer dan 146 gram per kilometer CO2 uitstoot. Vanaf 1 januari 2011 werden de bedragen van de Ecomalus, naargelang de uitstootcategorie, aanzienlijk verhoogd. Dit heeft in Wallonië een negatief gevolg op de verkoopresultaten van modellen die minder goed scoren op het gebied van CO2-uitstoot.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *