Autoverzekering 16 procent duurder

Autoverzekeringen zijn sinds vorig jaar gemiddeld 16 procent duurder geworden. Deze stijging wordt voor tien procent veroorzaakt door de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Dat blijkt uit een berekening van Verzekeringssite.nl.

Het lijkt erop dat verzekeraars waarbij klanten zelf hun verzekering kunnen afsluiten de premie meer laten stijgen dan verzekeraars die samenwerken met een tussenpersoon. “Diverse autoverzekeraars geven aan dat slechte schaderesultaten de oorzaak zijn voor de premieverhoging,” licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe.

Niet alleen autoverzekeringen zijn duurder geworden. Ook de brandstofprijzen zijn gestegen. Benzine was volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in januari ruim drie procent duurder dan een jaar eerder. Ook zijn nieuwe auto’s volgens het CBS gemiddeld bijna acht procent duurder dan vorig jaar. Een auto kost sinds 2011 elf procent meer, dit komt onder andere door de hogere benzineprijs, wegenbelasting en autoverzekering. Gemiddeld is de premie van de autoverzekering de afgelopen jaren met 28 procent gestegen.

“Autobezitters kunnen de hogere kosten terugdringen door over te stappen naar een goedkopere autoverzekering,” aldus Erik Hordijk. Het prijsverschil tussen autoverzekeringen is groot. De duurste autoverzekering is gemiddeld bijna drie keer zo duur als de goedkoopste. Bovendien is uit eerder onderzoek van Verzekeringssite.nl gebleken dat een dure autoverzekering niet beter is dan een goedkope. Alle Nederlanders met een auto kunnen samen ruim één miljard euro besparen als ze overstappen naar een goedkopere autoverzekering met dezelfde voorwaarden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *