Bandenvervangingsmarkt plust 6 procent in Q2

De Europese vervangingsmarkt voor personenwagenbanden is in het tweede kwartaal van 2022 met 6 procent toegenomen in vergelijking met het tweede kwartaal van 2021.

In totaal werden er in Europa in het tweede kwartaal 56 miljoen banden vervangen, tegen 53 miljoen in het tweede kwartaal van 2021. Een en ander blijkt uit cijfers van de ETRMA, de Europese koepelorganisatie van banden- en rubberfabrikanten.

Segmenten

Zomerbanden werden er 5 procent minder gemonteerd, maar in de segmenten all season (+27 procent) en winterbanden (+28 procent) was een flinke stijging waarneembaar. Ondanks de hogere afzet zijn er ook zorgen bij de ETRMA. “We zien tekenen van een afnemende vraag en vrezen dat de uitdagingen van stijgende kosten voor gas, grondstoffen en halffabrikaten de industrie verder onder druk zullen zetten”, aldus secretaris-generaal van ETRMA Fazilet Cinaralp.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.