Bandenwebshops getest op winterbanden

Bij onze oosterburen zijn veertien bandenwebshops onder de loep genomen en getest op kwaliteit, prijs/prestatie, kredietwaardigheid en bestelling/service bij de verkoop van winterbanden. Vier daarvan hebben de beoordeling ‘goed’ gekregen, negen online winkels kregen een voldoende en de uiteindelijk winnaar is Reifendirekt.de (Delticom) geworden met 84,6 punten op een schaal van honderd.

De nummers twee tot en met vijf volgen met minimaal acht punten afstand op de winnaar. Reifen.com kreeg 76,6 op de honderdpuntenschaal en staat tweede. Het bekende Popgom.de (ook in Nederland) noteerde uiteindelijk 75,4 punten op plaats drie. Online-reifen.com staat op positie vier met 74,5 en Reifen-versand.de sluit de top vijf met 73,5 verdiende punten.

Bij dertien van de veertien bandenwebshops is de klantenservice binnen zestig seconden te bereiken, wat goed te noemen is. Echter hebben maar drie shops de achtergrondinformatie over banden goed voor elkaar. In het kader van bandenlevering, retour nemen en opslag voldoen alle online winkels. Testsieger.de ziet wel verbetering voor zes bedrijven wat kostenvermelding van deze diensten betreft. Pas op nadrukkelijk eigen verzoek werd deze informatie vrijgegeven.

Uit de test blijkt ook dat het loont om de prijzen van de verschillende webwinkels te vergelijken. In het meest gunstige aanbod is er een prijsverschil van veertien euro per band geconstateerd, wat zo’n dertig procent verschil betekent bij een complete set banden. Wie voor een premiumband kiest kan tot 22 procent besparen via de goedkoopste shop.

Wat de veiligheid van het online winkelen en betalen aangaat, maken zes van de veertien online bandenwinkels geen gebruik van veiligheidscertificaten voor codering van de klantgegevens. Bij één aanbieder was het zelfs zo slecht gesteld, dat creditcardgegevens niet versleuteld verzonden werden via internet. Over het algemeen kunnen klanten veilig betalen via creditcard of Pay Pal. Dit is bij twaalf van de veertien shops goed geregeld.
Bij Reifendirekt.de en drie anderen hoeft de klant zelfs pas na levering van de banden te betalen via factuur. Twee winkels beiden verzending onder rembours aan.

In de krappe economische tijden speelt de prijs een belangrijke rol bij de aankoopbeslissing. Daarom heeft Testsieger.de de webshops ook de kredietwaardigheid geanalyseerd. Reifenshop24.net krijgt hierin 1,65 punten, Online-reifen.com 1,98 en Reifendirekt.de 2,13. Plaats vier is voor Reifenmulti.de met 2,30 en Reifensuche25.de eindigde met 2,38 op plaats vijf.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *