Bekkers richt Hagel Calamiteiten Centrum in

Bekkers Autoschade Groep heeft de vestiging in Valkenswaard tijdelijk ingezet als Hagel Calamiteiten Centrum (HCC). Doel is automobilisten die door de extreme hagelbui eind vorige week in de regio Zuidoost-Brabant schade hebben opgelopen snel en goed mobiel te krijgen.

Vanuit diezelfde optiek is in Eindhoven op loopafstand van de eigen vestiging een pop-up-hagelcalamiteitencentrum geopend. Hiervoor is een hal ter beschikking waar tijdelijk vijftien restylers fulltime hagelschades verwerken. In de HCC’s (in totaal 3300 m2) zijn alle technische voorzieningen getroffen om de hagelschades professioneel en kwalitatief hoogwaardig te herstellen.

Al met al zet Bekkers, lid van Autoschade Herstel Groep, fulltime veertig restylers en ruim honderd leenauto’s in. De processen zijn volledig ingericht om onder meer de doorlooptijden zo kort mogelijk te houden. Voor alle reparaties geldt een garantieperiode van zeven jaar, conform de AHG-voorwaarden. De vestigingen in Eindhoven en Helmond vangen de reguliere schades van Valkenswaard op. Ook verrichten ze op kleinere schaal hagelwerkzaamheden.

Harry Bekkers: “Normaal gesproken gaat het bij hagel vooral om restylen, maar bij deze schades komt ook veel spuitwerk kijken. Dat legt een enorme druk op de spuitcapaciteit van de vestigingen. Daarnaast zal het percentage auto’s dat total loss wordt verklaard hoger zijn dan normaal.” Bekkers heeft experts van Hail Damage Solutions ingeschakeld; zij ondersteunen het Hagel Calamiteiten Centrum.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.