Belangenstrijd rondom Automarkt Utrecht

Een aantal autobedrijven heeft afgelopen week de Belangenvereniging Internationale Autohandel Nederland (Bian) opgericht. Zij zijn bang slachtoffer te worden van de aanhoudende onzekerheid en tegenstrijdige berichtgeving rond de verhuizing van de automarkt Utrecht.

Volgens de Bian is met name de Belangenvereniging Automarkt Utrecht (BAU) hier de veroorzaker van. Jeroen Bosma van Bian: “Doordat een aantal bestuursleden van de BAU getracht heeft op persoonlijke titel een eigen automarkt te realiseren in het Gelderse Bemmel, iets wat door publieke en politieke tegenstand niet van de grond is gekomen, heeft de BAU geen samenwerking gezocht met andere organisatoren van wel haalbare nieuwe automarkten.”

Aard Visser is voorzitter van de BAU en hij vindt de oprichting een logisch gevolg, maar plaatst wel kanttekeningen en steunt het niet: “Bian wordt een vereniging die de belangen behartigt van VWE die de automarkt naar Beverwijk wil verplaatsen. Wij richten ons niet op die locatie en zijn daarom ook niet welkom als belangenvereniging in Beverwijk. Het is dan een redelijk simpel verhaal dat er een nieuwe belangenbehartiger komt. Echter vinden wij het wel schadelijk als de oprichters van Bian ook nog bij ons lid zijn. Zij zullen daarom worden geroyeerd.” Visser geeft ook aan dat de verhuizing naar Beverwijk geen gelopen race is en dat zij binnenkort met meer informatie naar buiten komt over andere mogelijke locaties.
In reactie hierop laat Bosma weten: “Wij zijn niet de behartiger van VWE-belangen, maar onafhankelijk voor de standplaatshouders en praten ook met andere partijen.”

Met het oog op de toekomst wil de Bian zich niet beperken tot alleen het behartigen van de belangen van automarkt deelnemers. “Ook samenwerking met andere verenigingen, instanties of bedrijven actief in de internationale autohandel is een mogelijkheid, zodat de vereniging op alle niveaus binnen de autobranche een gesprekspartner kan vormen ter bevordering en ondersteuning van internationale autoverkopen”, aldus Bosma.

Jeroen Bosma van Autobedrijf Bosma en Ton van Haaren (oud directeur Inalfa Roof Systems) van Nevat Holland Automotive laten weten dat de oprichting van de vereniging begin april afgerond moet zijn.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.