Beurssprookje Spyker ten einde

Na een beursnotering van negen jaar is het vandaag de laatste dag dat er gehandeld kan worden in het aandeel Spyker. De autofabrikant kwam twee jaar geleden in de problemen bij het faillissement van Saab en is daar niet meer bovenop gekomen.

Spyker heeft twee jaar op het strafbankje van de AFM gezeten vanwege een negatief eigen vermogen. Daarmee voldeed het bedrijf niet meer aan de eisen van de beurs om een officiële notering te hebben. Victor Müller kreeg verschillende keren uitstel om te voorkomen dat Spykers notering zou worden geschrapt.

Patrick Beijersbergen van de Vereniging van Effectenbezitters treurt niet, zegt hij op BNR. “Wij vinden het geen ramp dat Spyker de beurs gaat verlaten. Het is een aandeel dat beleggers van begin af aan heel veel teleurstellingen heeft bezorgd en het is misschien maar goed dat er nu een keer een einde aan komt.”

“Het gebeurt wel vaker dat bedrijven failliet gaan. In het verleden hebben we wel grote bedrijven als DAF en Fokker gehad op de Nederlandse Beurs, die het niet hebben gered. Maar het gebeurt niet vaak dat een bedrijf bijna tien jaar lang genoteerd is, nooit winstgevend is geweest en het toch zo lang weet te rekken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.