Blablacar versnelt groei in Nederland

Het is vanaf deze week voor Nederlandse passagiers ook mogelijk om binnenlandse ritten te boeken met het online reserveringssysteem van Blablacar, ’s werelds grootste lange afstand ‘ride sharing’ community.

Een belangrijke toevoeging aan dit systeem is de betalingsmogelijkheid via iDeal. Passagiers hebben zo de mogelijkheid om een zitplaats vooraf te reserveren en te betalen met iDeal of PayPal in plaats van met contant geld in de auto.

Het online reserveringssysteem werkt simpel: bestuurders bieden hun lege zitplaats(en) aan op de website of via de app van BlaBlaCar. Passagiers die dezelfde kant op moeten kunnen meereizen door het betalen van een kleine compensatie, zodat de brandstofkosten van de bestuurder worden gedekt. Het systeem maakt het voor BlaBlaCar ook mogelijk om het aantal beschikbare zitplaatsen op een reis automatisch te updaten. Zo wordt een bestuurder minder vaak onnodig gebeld om de beschikbaarheid te controleren.

Dankzij de nieuwe service is een zitplaats van Amsterdam naar Maastricht nu net zo eenvoudig te boeken via BlaBlaCar dan op elke andere wijze van vervoer. Zo zijn er ritten van Amsterdam naar Maastricht voor slechts 10 euro of van Amsterdam naar Groningen voor 6 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.