BMW de grote favoriet bij Marktplaats

Marktplaats verwacht dat BMW dit jaar het meest gezochte en populaire automerk zal worden. Het aantal zoekopdrachten naar dit Duitse premiummerk is sinds 2013 met 25 procent gestegen.

De hang naar status, de groeiende verkoop van nieuwe BMW’s en het daaruit voortvloeiende, toenemende aanbod van tweedehands BMW’s, noemt Marktplaats als mogelijke redenen voor de stijgende populariteit. Bovendien is de Duitse auto voor iedere portemonnee bereikbaar geworden. Voorheen was Volkswagen altijd de absolute verkooptopper bij Marktplaats, maar dat automerk dreigt nu af te zakken naar een tweede plaats. Dankzij of ondanks dieselgate blijft VW in aantallen voorlopig het occasionaanbod domineren op Marktplaats. Er worden momenteel bijna 18.000 Volkswagens aangeboden. Tweedehands Volkswagens blijven dus ook dit jaar courant en aantrekkelijk in de verkoop.

Luxe auto’s

“Het Nederlandse wagenpark bestaat steeds meer uit luxe auto’s. Bovendien rijden we niet alleen luxere merken, maar ook duurdere en luxere modellen uit het laag en midden segment”, aldus Paul de Vries, oprichter van Nieuweautokopen.nl, onderdeel van eBay/Marktplaats. Met één miljoen unieke bezoekers per maand heeft Marktplaats het hoogste bezoekersaantal in ons land. Dagelijks worden zo’n 6000 advertenties geplaatst, zowel van particulieren als van autobedrijven.

Meest gezochte BMW’s op Marktplaats 2015

  1. 3 serie
  2. 5 serie
  3. 1 serie
  4. X5
  5. 7 serie

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.