BMW eerste met standaard eCall

BMW Nederland levert vanaf maart als eerste automerk ter wereld standaard de Emergency Call (eCall) in nieuwe auto’s. Het veiligheidssysteem is pas in 2015 binnen Europa verplicht en heeft zowel een handmatige als automatische noodoproep.

Naast eCall omvat het zogenaamde Connected Drive-pakket onder andere ook BMW Teleservices, waarmee de auto zelf contact kan maken met de dealer voor het onderhoud. Zo is de dealer bijvoorbeeld bij een servicebeurt vooraf al beter geïnformeerd over wat er moet gebeuren en dat bespaart de klant tijd. Bij een storing kan de dealer ook op afstand zien wat er met de auto mankeert en kan de klant telefonisch worden geïnformeerd en mogelijk zelfs geholpen worden. Het is aan de klant of hij verbinding met de dealer wil maken.

Noodgeval

Uniek aan het systeem van BMW is dat de oproep wordt aangenomen door een eigen servicecentrale en dat de auto een dataverbinding met de servicecentrale kan aanleggen. Op deze manier kan (na activering van een airbag) de exacte locatie van de auto worden bepaald. Tevens kan worden geconstateerd hoeveel inzittenden bij het ongeval betrokken zijn en waar de impact in de auto heeft plaatsgevonden. Op deze manier worden de juiste hulpdiensten geïnformeerd en wordt tijd bespaard, omdat niet eerst de landelijke 112 meldkamer gebeld hoeft te worden. De BMW servicecentrale zoekt direct contact gezocht met de meldkamer van de lokale hulpdienst.

Als eerste worden de nieuwe BMW 3-serie, 6-serie, Z4 en X1 voorzien van eCall, waarna vanaf juni de rest van het modellengamma volgt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *