BMW ontwikkelt laserkoplampen

Als opvolger van de LED-technologie in koplampen is BMW bezig met de ontwikkeling van laserlicht in auto’s. De nieuwe zeer heldere en witte verlichting zal voor het eerst te zien zijn in de conceptuitvoering van de BMW i8. De serieproductie moet binnen een paar jaar starten.

Het nieuwe laserlicht bespaart veel energie en daarmee ook brandstof. Verder wordt het licht efficiënter verdeeld en is het duizend keer krachtiger dan LED. De lichtstraal uit de nieuwe type koplamp is niet schadelijk voor mens en dier, omdat het eerst wordt omgezet in een bruikbare vorm voor weggebruik. Dit gebeurt door het gebruik van fluorescerend fosfor in de lamp.

Nog een groot voordeel van laserlicht is het zeer kleine formaat van de diodes. Laserdiodes zijn honderd keer kleiner dan de vierkant gevormde cellen die gebruikt worden in LED-verlichting. Door het kleine formaat kunnen toekomstige koplampen kleiner en vooral ondieper worden, wat voordelen geeft bij het ontwerpen van toekomstige auto’s.

Onlangs voerde BMW samen met Mini in Duitsland een gratis bandengarantie in met dekking in heel Europa en een looptijd van 24 maanden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.