BMW presenteert nieuwe generatie motoren

BMW Group heeft een volledig nieuwe motorenfamilie ontwikkeld, bestaande uit een nieuwe generatie modulaire opgebouwde drie-, vier- en zescilinder diesel- en benzinemotoren en een elektromotor (Efficient Dynamics). De focus ligt op efficiency, het terugdringen van de uitstoot en intelligent ontworpen lichtgewicht modellen.

Dankzij de modulaire ontwikkeling kunnen verschillende motoren tot wel zestig procent van de onderdelen met elkaar delen. De inhoud per cilinder is bepaald op ongeveer 500 CC, omdat hiermee zowel thermisch als dynamisch de optimale situatie voor een verbrandingsmotor bereikt wordt. Het is daarnaast mogelijk de motoren zowel in lengterichting als dwars (voor BMW respectievelijk Mini) in te bouwen.

BMW investeert tot en met 2012 ruim 300 miljoen euro in de twee productiefaciliteiten München en Steyr. De zescilinder benzinemotor van onder andere de BMW X3 xDrive35i is vorig jaar zelfs bekroond bij de Engine of the Year-verkiezing.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.