BOA: de succesvolle drie-eenheid

De relatie tussen de bandenafzet, apk en het regulier onderhoud is een cruciale drie-eenheid. Deze combinatie is vaak bepalend voor de werkplaatsomzet én het aantal contactmomenten. Dit keer in de Nationale Bandenmonitor dan ook aandacht voor deze succesbepalende drie-eenheid.

De afkorting BOA staat voor Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, maar staat ook voor banden, onderhoud en apk. Dat de drie-eenheid van deze componenten belangrijk is voor het succes van de werkplaats, blijkt wel uit de Wesp-analyse over het eerste kwartaal van dit jaar.

Bij de 304 aangesloten garagebedrijven werd dertig procent van de bandenomzet gerealiseerd in combinatie met apk en onderhoud. Twintig procent van de bandenomzet werd gerealiseerd bij klanten die uitsluitend een afspraak voor apk hadden gemaakt.

Dat betekent dat vijftig procent van de bandenomzet bij de gemonitorde Wesp-bedrijven werd gerealiseerd in combinatie met een apk-moment. Verder kwam veertig procent van de werkplaatsklanten doelbewust bij de werkplaats voor vervanging van banden, terwijl tien procent banden kocht in het verlengde een ‘gewone’ onderhoudsafspraak.

Meer cijfers en verdieping over dit onderwerp zijn hier terug te lezen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.