Bosch Car Service werkt samen met Erkend Duurzaam

Bosch Car Service gaat een samenwerking aan met Erkend Duurzaam. Er wordt een traject opgestart waarbij de komende drie jaar in alle 385 autobedrijven uit het Bosch Car Service netwerk een duurzaamheidsscan wordt uitgevoerd. Tegen eind 2015 moet een kwart van de Bosch Car Service bedrijven gescand zijn en mag het netwerk landelijk het certificaat Erkend Duurzaam dragen.

“We wilden met Bosch Car Service al langer een duurzaamheidslabel. Maatschappelijk en duurzaam handelen is een belangrijke bedrijfswaarde voor Bosch en daarmee voor Bosch Car Service. Het hoort bij de kwaliteit waar we voor staan. Daarnaast vragen ook steeds meer leasemaatschappijen en fleets naar een dergelijk label. Ook onze klanten kiezen steeds meer voor duurzaam,” zegt Marieke Groeneveld, Concept Manager Bosch Automotive Aftermarket.

Bosch Car Service heeft bewust voor het certificaat Erkend Duurzaam gekozen. “We wilden niet zomaar een label om het label. Het was voor ons belangrijk dat ook een scan wordt uitgevoerd. Daarnaast geeft Erkend Duurzaam onze bedrijven bijkomende ondersteuning. Middels de scan wordt niet alleen duidelijk welke inspanningen het autobedrijf moet leveren om duurzaam te opereren, maar Erkend Duurzaam maakt ook inzichtelijk hoe deze investeringen kunnen worden terugverdiend,” aldus Marieke Groeneveld.

De samenwerking tussen Bosch Car Service en Erkend Duurzaam werd eind april ondertekend. Erkend Duurzaam is in mei met de eerste scans gestart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.