Bosch ESI integreert Mijngrossier

Bosch heeft met haar ESI Tronic, een informatiesysteem voor de werkplaats, de koppeling gemaakt met Mijngrossier.nl. Vanuit Bosch Diagnose kan de monteur direct geselecteerde onderdelen via het bestelportaal afnemen en aanvullende technische informatie raadplegen.

Een monteur die beschikt over een multifunctionele KTS-tester van Bosch kan het Tronic-programma openen, de diagnose bepalen en alle benodigde onderdelen voor een klus selecteren. Zodra de onderdelenselectie afgerond is, worden deze doorgestuurd naar Mijngrossier.nl. Het voordeel is dat de gebruiker op deze wijze eenvoudig originele Bosch-onderdelen via zijn eigen automaterialengrossier kan bestellen.

Daarnaast biedt Mijngrossier.nl aanvullend technische informatie via Auto Tools en HBase, zoals afstelgegevens, distributieschema’s en checklijsten. “De monteur krijgt op deze manier alle informatie binnen handbereik en kan efficiënter te werk gaan na het stellen van de juiste diagnose”, aldus Johan van der Hoeven, directeur bij Van Heck.

Na het intoetsen van het kenteken in de menubalk wordt de nieuwe button direct zichtbaar. Binnen Mijngrossier.nl kan de monteur een eerste controle uitvoeren, bijvoorbeeld door de recalls en modificaties van de betreffende auto te raadplegen via Auto Tools. Met de button wordt het Bosch-programma geopend en is het systeem gereed voor het geselecteerde autotype. Om alsnog onderdelen te bestellen, volstaat een muisklik die de items exporteert naar Mijngrossier.nl. De monteur kan eventueel meteen andere onderdelen van Mijngrossier.nl aan de bestellijst toevoegen.

Met behulp van Nijboer Blijstra Techniek (NBT), huisleverancier van Bosch diagnose-apparatuur in Nederland, zijn uitgebreide tests van de koppeling mogelijk gemaakt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *