Bosch start netwerk in li-ion

Robert Bosch bouwt een productielijn in het Duitse Eisenach om onderzoek te kunnen doen naar materialen en productieprocessen bij het maken van een nieuwe generatie lithium-ion batterijen.

Basf en Thyssen Krupp zijn de eerste partners in het project. Bosch hoopt dit snel uit te breiden naar zo’n tachtig partners om zo een Europees leveranciersnetwerk op te bouwen.
De proeffabriek moet in 2012 gaan draaien en uiteindelijk in 2015 meer dan 200.000 batterijcellen produceren voor maritieme toepassingen. De focus ligt op het ontwikkelen van nieuwe technieken en de integratie hiervan in het productieproces.

Alle uitkomsten van de proef worden toegevoegd aan de joint venture die Bosch heeft met Samsung SDI. SB LiMotive heeft oktober vorig jaar in Ulsan (Korea) een nieuwe fabriek in gebruik genomen waar lithium-ion batterijen voor hybride en elektrische voertuigen worden gemaakt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.