Bosch topmanager naar LKQ

Robert M. Hanser, de voormalige president van de Automotive Aftermarket Divisie van Robert Bosch die onlangs met vervroegd pensioen ging, treedt toe tot de raad van bestuur van LKQ in Chicago.

Joseph M. Holsten, voorzitter van LKQ Corporation: “Wij zijn blij dat Robert Hanser onze gelederen met zijn kennis en ervaring komt versterken. Hij zal een belangrijke rol spelen bij het uitrollen van onze aquisitieplannen, zowel in bestaande als nieuwe markten. Vooral zijn kennis van de Europese aftermarket en de automobiele onderdelen supply chain zijn belangrijk bij het verder uitwerken van onze strategie in Europa.”

Aftermarket

Hanser was van 2006 tot 2013 de man die binnen Bosch wereldwijd verantwoordelijk was voor de automotive aftermarket. Onder zijn leiding werd een nieuwe aftermarketstrategie ontwikkeld en steeg de omzet naar ruim vijf miljard euro. Hanser is overigens ook lid van de managementboard van Bosch Management Support, een interne expertgroep van voormalige topmanagers, die in- en externe consultancyopdrachten vervullen.

Zijn toetreding als boardmember bij LKQ onderstreept overigens de nauwe relatie tussen de Amerikanen en Bosch. Hanser: “Ik heb altijd goede contacten met LKQ gehad en bewonder hun businessmodel, hun strategie en vooral hun enorme dynamiek. Ik ben dan ook blij en vereerd dat ik daar onderdeel van ga uitmaken.” LKQ is behalve in de VS en Canada, actief in Australië, Taiwan, Groot-Brittannië (ECP), Zweden, Frankrijk en de Benelux (Sator). LKQ realiseerde over de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van bijna 5,5 miljard dollar (5,16 miljard euro), een plus van 8,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.