Bovag-analyse van BPM-vrijstelling

De voorstellen voor de autobelastingen van staatssecretaris Frans Weekers worden dit najaar vastgelegd in het Belastingplan 2012. Bovag heeft de autobrief geanalyseerd en komt tot de conclusie dat van de huidige 54 modellen die nu zijn vrijgesteld van BPM, er per 1 juli 2012 nog maar 24 overblijven.

Een jaar later zijn dat er nog maar vijftien. In 2015 geldt de vrijstelling alleen nog voor elektrische auto’s, de Opel Ampera en Chevrolet Volt (elektrisch met range-extender). Schone modellen die komende jaren nieuw op de markt komen zijn hierin niet meegerekend.
De overheid heeft berekend dat het aanbod aan nieuwe auto’s elk jaar gemiddeld 3,4 procent minder CO2 zal uitstoten en verwacht dat in 2015 het aandeel BPM-vrije auto’s in de nieuwverkopen is teruggebracht tot tien à twaalf procent.
De Bovag laat ook weten dat de ‘belastingvrijgestelde’ dieselauto’s vanaf 1 juli 2012 wel een BPM-brandstoftoeslag betalen per gram, vanaf 70 gr/km CO2.

Uit VWE-cijfers blijkt dat in januari dit jaar 23.190 personenauto’s vrij van BPM zijn verkocht. Dat is 30,9 procent van de 75.095 nieuwverkopen.

Download hier de lijst met BPM-vrije modellen (2012-2015) >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *