Bovag stopt met Bedrijfsvergelijk

In een brief aan de ongeveer veertig nog overgebleven deelnemers aan het in 2013 opgezette Bedrijfsvergelijk voor de Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, wordt het stoppen van Bedrijfsvergelijk per direct aangekondigd.

Wel kunnen de deelnemers tot 20 januari hun laatste 2015-cijfers ‘inleveren’. Dan wordt de complete rapportage nog tot en met 31-12-2015 bijgewerkt. De betreffende rapportages kunnen dan nog tot 20 februari aanstaande worden uitgedraaid. Daarna gaat de stekker er definitief uit.

Volgens Bovag is het aantal deelnemers teleurstellend laag om de kosten te rechtvaardigen De bond geeft in de brief echter aan dat zij het sturen op cijfers erg belangrijk vindt voor de universele ondernemer. Daarom wordt verwezen naar Innovam in Nieuwegein en Werkplaats Service Provider uit Vught. De laatste is al vele jaren actief met de analyse tool WESP waarmee garagebedrijven wekelijks een analyse krijgen van hun werkplaats-omzetcijfers, inclusief mogelijke punten waarop kan worden gestuurd en eventueel actie kan worden ondernomen.

Werkplaats Serviceprovider en Innovam werken inmiddels samen bij het adviseren in het werken met WESP en het aansluiten van universele autobedrijven en merkdealers op het systeem. Bij WESP zijn inmiddels al een 400-tal universele garages en ook de eerste merkdealers aangesloten.

Aftersales Magazine heeft een vaste rubriek gewijd aan WESP, zie hier het meest recente artikel > >

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.