Bovemij verdubbelt resultaat eerste helft 2019

“Bijzonder positief”, zo omschrijft Bovemij-ceo René Leander de resultaten in het eerste halfjaar van 2019. Het bedrag voor belastingen van 21,4 miljoen euro betekent een stijging van tien miljoen ten opzichte van de eerste jaarhelft van 2018.

Het mooie cijfer volgt uit betere opbrengsten van verzekeringen en beleggingen. Zo steeg het resultaat op aandelen met 6,1 miljoen euro ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. De geboekte premie kwam uit op 249,5 miljoen euro, 4,4 miljoen euro hoger dan na de eerste zes maanden van 2018.

Brexit

Leander verwacht dat de groei ook in de tweede helft van 2019 zal doorzetten met een positieve marge. “Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat het geen vanzelfsprekendheid is.” Het resultaat van Bovemij is volgens hem gevoelig voor incidentele grote schaden en seizoensinvloeden. Ook wijst hij op de afhankelijkheid van ontwikkelingen op wereldwijde aandelenmarkten. Zaken als Brexit, het handelsconflict tussen de VS en China, en de teruglopende economische groei nopen tot “voorzichtigheid.”

De omzet uit bedrijfsmatige en consumentenverzekeringen steeg ten opzichte van 2018 met 12,8 miljoen: het aantal verzekerden nam toe, net als de gemiddelde premie. Ook de schadelast scoorde beter dan voorgaand jaar, dankzij minder stormschade en rendementsmaatregelen. Op 30 juni 2019 financierde Bovemij in totaal 19.478 voertuigen, met een gezamenlijke boekwaarde van 309 miljoen euro (+29 procent ten opzichte van 30 juni 2018).

ViaBovag

De eerste resultaten uit de markt voor de online mobiliteitsportal viaBovag.nl zijn volgens Leander “hoopgevend”. De consument geeft een hoge waardering voor het aanbod, de kwaliteit, betrouwbaarheid en werking. Bovendien zijn de leads die viaBovag levert aan zakelijke klanten “de beste leads die zij krijgen.” Bovag en Bovemij participeren ieder voor de helft in de onderneming. Inmiddels bieden Bovag-bedrijven 75.000 voertuigen aan op de nog jonge website. Zowel viaBovag als het medio 2018 gestarte Ondernemersportaal.nl leunt voor een belangrijk deel op de data-intelligente van RDC (sinds 2017 eigendom van Bovemij). Dat zal in 2019 en 2020 doorzetten; het resultaat van RDC was dit jaar tot nu toe nihil, nagenoeg gelijk aan dat van 2018.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *