BPM-informatielabel via Taxfreecar

VWE lanceert een informatielabel dat zowel de verkoper als de buitenlandse koper van een Nederlandse auto informeert over de BPM-teruggaafregeling. Het doel van dit BPM-informatielabel is om export van auto’s die voor deze regeling aanmerking komen te stimuleren.

Op Taxfreecar.com vinden zowel aanbieders van Nederlandse occasions als buitenlandse kopers actuele en volledige informatie over de BPM-wetgeving en teruggaafprocedure. Nederlandse professionele aanbieders van auto’s kunnen er ook kosteloos stickers, foldermateriaal en beeldmateriaal bestellen en/of downloaden dat gebruikt kan worden om relevante auto’s internationaal onder de aandacht te brengen als zogenaamde ‘belastingvrije’ auto. De rest-BPM kan teruggevraagd worden van auto’s, motoren of bestelauto’s die na 15 oktober 2006 een eerste registratie in Nederland kregen en binnen de EU en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein opnieuw geregistreerd worden.

VWE verwacht dat er in 2011 in totaal 75.000 auto’s worden geëxporteerd waarbij BPM-teruggaaf mogelijk is. Dat is drie keer zoveel als de 25.204 auto’s in 2010 en het maakt daarmee een steeds groter deel uit van de tevens groeiende totale export. VWE verwacht dat deze zal uitkomen op 215.000 auto’s eind 2011.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *