Brevak 2016 biedt bezoeker meer vertier

Groter van opzet en meer vertier dan voorheen, dat kenmerkt de gisteren begonnen Brevak 2016. De varende huisbeurs van Brezan ging om 17.00 uur van start in Nijmegen en doorkruist de komende drie weken Nederland en België.

De entree naar partyschip Jules Verne leidt door een truck van Bosch, waar een drietal marktinhoudelijke presentaties plaatsvindt. Eenmaal aan boord kunnen bezoekers (aanmelding via de Brezan-filialen) verdeeld over twee etages terecht bij een zestigtal leveranciersstands. Een ervan is gereserveerd voor huismerk Coldax, dat vóór de overname bij USN-Centuri zat. Coldax vervangt bij Brezan de private labels Drivetec en Brega. Overigens worden aan het Coldax-assortiment remblokken en -schijven toegevoegd. Tegen de zomerperiode is deze nieuwe lijn bij alle filialen verkrijgbaar.

Behalve op de productstands kan de bezoeker ook terecht bij een klimwand. Op het bovendek, dat voor het eerst benut wordt tijdens Brevak, is ruimte ingericht voor een dartduel met Co Stompé. Op de kade staat verder een Tesla Model S klaar voor een proefrit, terwijl bezoekers ter plekke ook in de weer kunnen met miniatuurauto’s en Segways. Voor de liefhebber is er nog een tocht mogelijk over water op een rubberboot die snelheden tot negentig kilometer per uur bereikt.

Ontmoeting en vermaak

Brevak doet twee plaatsen meer aan dan in 2014 en is ook in die zin groter van opzet. “Het gaat goed met ons”, zegt commercieel directeur Frank Doorenbos. “Dat willen we uitdragen door onze beurs op een grotere schaal neer te zetten. We doen meer locaties aan en hebben de bezoeker inhoudelijk meer te bieden. Intussen vergeten we niet dat een beurs ook staat voor ontmoeting en vermaak.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *