Brezan koopt Bergam

Brezan-franchisenemer Bergam komt in handen van de franchisegever. Eigenaar Berry Jansen treedt per 1 september terug uit het dertig jaar geleden opgerichtte bedrijf. Met de transactie zijn dit jaar al drie franchisenemers met gezamenlijk twintig vestigingen overgenomen. De overnamestrategie is daarmee nog niet ten einde, bevestigt Brezan-ceo Cor Baltus.

Over de financiële details van de transactie worden geen uitspraken gedaan. “De zeventig personeelsleden zullen vrijwel allemaal verbonden blijven aan Brezan”, zegt Baltus. “Hooguit zullen we op de administratie wat synergie kunnen bereiken, wat een enkele arbeidsplaats kan kosten.”
De elf vestigingen van Bergam liggen in de regio Haarlem-Amsterdam-Den Haag en sluiten daarmee geografisch goed aan op de eerder overgenomen franchisenemers in het zuidwesten van Nederland. Met de overname is het aandeel van de eigen vestigingen op de totale omzet toegenomen tot zeventig procent.

Overnamekandidaten

Het einde van die stijging is nog niet in zicht. “De overnames passen in ons driejarenplan dat loopt tot en met 2016 en waarmee we ons tweestaps distributiemodel willen versterken.” Voor overnamekandidaten blijft de blik niet beperkt tot de franchisenemers, er wordt ook buiten het eigen netwerk gekeken. Brezan is daarbij niet direct op zoek naar uitbreiding van het aantal vestigingen, wel van de omzet. “We zijn ons bewust van de consolidatieslag die gaande is. Gezien de dichtheid van ons eigen netwerk vormen overnamekandidaten al gauw overlap met eigen vestigingen.”

Eerder dit jaar kocht Brezan al twee franchisenemers: Brezan Zuidwest en Kanta. Bergam-eigenaar Berry Jansen sloot zijn andere grossiersbedrijf Autotechnica in Amsterdam begin dit jaar aan bij Groupauto. Jansen erkent dat het ondernemersbloed nog volop stroomt: “Ik kijk zeker om me heen om op termijn Autotechnica verder te kunnen uitbouwen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.