Brezan versterkt zich in België

Brezan Autoparts heeft zijn positie in België versterkt met de overname van grossier Dedeyne Technics in Oostkamp. De Autoparts afdeling van Dedeyne zal worden geïntegreerd in het Brezan filiaal in Brugge.

Dedeyne Technics werd in 1981 opgericht en is een bekende naam in de Brugse autowereld. Het bedrijf was eigendom van het echtpaar Depypere. Het autoreparatiebedrijf zal door de heer Depypere worden voorgezet. Het autoparts gedeelte wordt ondergebracht bij Brezan. Dagmar Depypere zal samen met haar collega naar Brezan Brugge verhuizen om leiding te geven aan het Brezan team.

Met de overname van Dedeyne Technics zet Brezan een volgende stap in de versterking van haar positie in de Belgische grossierswereld. Recentelijk heeft Brezan ook de grossiersvestigingen van USN-Centuri overgenomen. Daarnaast kocht PartsPoint Group, het moederbedrijf van Brezan, de grossierconglomeraten Staadegaard Automotive en Technische Centrale in Nederlands Brabant en Limburg. In dezelfde periode verwierf PartsPoint tevens een meerderheidsbelang in de distributieorganisatie AD Benelux. Dankzij deze ontwikkelingen profiteren de PartsPoint-dochters van de voordelen die schaalgrootte biedt, onder meer bij inkoop en logistiek, aldus ceo Cor Baltus. “Daardoor kunnen wij snel, efficiënt en tegen gunstige condities onderdelen leveren aan het autobedrijf. De schaalgrootte heeft het ook mogelijk gemaakt te investeren in een vernieuwde logistieke infrastructuur met een enorme verbetering van de beschikbaarheid op de dag door middel van een zestal depots in Nederland en België”

Verhuizing

Brezan heeft al een vestiging in de regio Brugge. Deze vestiging is slechts twaalf kilometer verwijderd van Dedeyne, aan de Kleine Monnikenwerve 32 te Brugge. Door deze twee locaties samen te voegen, zal er een groot verkooppunt ontstaan op de relatief jonge Brezan locatie. Het verhuizen van het Autoparts gedeelte zal komende weken worden afgerond. Met uitzondering van het Autoparts gedeelte zal men na de verhuizing nog wel aan de Kortrijksestraat 74 terecht kunnen voor alle andere diensten. Met de samenvoeging van Dedeyne vormt Brezan een sterke speler voor de Brugse regio.

Met deze overname en de integratie van USN-Centuri behoort Brezan Autoparts tot de top tien van de Belgische grossiers. Met een volledige Belgische leiding is Brezan Autoparts, ondanks de Nederlandse roots, een sterke Belgische grossiers keten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.