Britse online auto-inkoopservice start in Nederland

Online autokoper Webuyanycar.com komt naar Nederland en opent in april vestigingen in onder meer Schiphol, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Barneveld. Nederland is het eerste land dat deze BCA-dochter aandoet bij zijn Europese expansie ‘vanwege de sterke overeenkomsten met de Engelse automarkt’.

De Britse keten is eigendom van British Car Auctions (BCA) en heeft sinds de start in 2006 een exponentiële groei doorgemaakt sinds zijn lancering en heeft inmiddels meer dan een half miljoen Britse auto’s gekocht via 130 kantoren.

Het verkoopproces bestaat uit drie simpele stappen. Bij de gratis online taxatie offerte ontvangt de klant een gegarandeerd bod dat zeven dagen geldig is. Het voorstel is gebaseerd op real-time prijzen en de correcte informatie zoals door de klanten verstrekt. In tegenstelling tot andere auto-inkoopdiensten is het gegarandeerde bod gratis.

Online wordt vervolgens een afspraak gemaakt om de auto te tonen aan een medewerker van Webuyanycar.com. Het proces wordt afgerond door inkoopexpert van Webuyanycar.com. De transactie vindt plaats op een van de regiokantoren en het geld wordt rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekening van de klant.

Webuyanycar.com zal in Nederland geleid gaan worden door Mike Arts (39 jaar). Voor zijn overstap was Arts algemeen directeur bij de Nederlandse vestiging van auto-inspectiebedrijf Macadam. Eerder werkte hij in diverse managementfuncties bij DaimlerChrysler en Renault Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.