Byd e6 kan opladen en ontladen

Fabrikant van elektrische voertuigen Byd zegt vooralsnog de enige auto op de markt te hebben die kan opladen en ontladen. De Byd e6 kan elektriciteit opslaan en terugleveren aan het elektriciteitsnet en bovendien gebruikt worden als mobiele stroomcentrale.

De e6, in Europa verkrijgbaar als taxi en voor de particuliere verhuur, doet momenteel dienst in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Dankzij zijn hypermoderne techniek, kunnen e6-bezitters hun voertuig opladen wanneer de elektriciteitskosten lager zijn – bijvoorbeeld na een periode van veel zonlicht – en gebruik maken van de speciale mogelijkheden van de e6 om elektriciteit terug te leveren aan het elektriciteitsnet als er een piek in de vraag is (of wanneer de zon onder gaat).

De nieuwe generatie e6, net aangekomen in Europa, heeft een veel grotere batterijcapaciteit met een actieradius van maar liefst 400 km. Daarmee beschikt de auto over een aantrekkelijke energieopslagcapaciteit voor V2G-toepassingen. Die opslagcapaciteit is zelfs tot drie keer groter dan die van een elektrische auto van een concurrerend merk.

Een prettige bijkomstigheid voor elektrische voertuigen is dat ze een belangrijke rol kunnen spelen bij calamiteiten. Tijdens de tsunami in Japan in 2011, toen grote delen van het land enkele dagen zonder stroom zaten, leverden elektrische voertuigen reservestroom voor bijvoorbeeld nierdialyse-machines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *