Bynco start webwinkel occasions

Autobinck-start-up Bynco gaat het verkooptraject van jonge occasions volledig online laten verlopen. De betaling loopt via Ideal, aflevering gebeurt nog dezelfde week gratis aan huis. De koper heeft veertien dagen bedenktijd en kan het voertuig zonder kosten retourneren.

Bynco stelt als eerste speler in Nederland langs deze weg consumenten in staat te stellen om gebruikte auto’s te kopen. “Het online kopen van een tweedehands auto is door Bynco net zo makkelijk als het online kopen van een paar schoenen”, zegt general manager Jeroen Veldman.

Hij vindt het koopproces van tweedehands auto’s “ondoorzichtig”, wijzend op het onderhandelen over de aankoopprijs en de technische keuring na de aankoop. Bynco zegt transparant te zijn, door gebruikssporen niet weg te poetsen maar door middel van 360-graden-fotografie juist te tonen. Ieder krasje in de lak, de geur in de auto en eventuele minpunten worden gedocumenteerd. Alle auto’s op Bynco.com zijn technisch gekeurd door Dekra. Het onderzoeksrapport is standaard te downloaden bij iedere aangeboden auto.

Proefrit

Bynco werkt met een onafhankelijke derdengeldenrekening. Het aankoopbedrag staat hier geparkeerd en kan ieder moment geannuleerd worden. In plaats van de proefrit bij de dealer krijgt de koper de auto veertien dagen op proef. Bevalt die niet, dan kan het voertuig retour en krijgt de koper het volledige aankoopbedrag terug. “Wij kunnen onze scherpe en eerlijke prijzen neerzetten omdat we goed kunnen inkopen en geen dure showrooms hoeven te financieren van de opbrengst”, zegt Veldman.

De site is vanaf nu operationeel, maar de eerste maanden staan in het teken van feedback van kopers en bezoekers. Ook wordt het aanbod vergroot naar enkele honderden auto’s en volgen nog enkele functionaliteiten, zoals detailfoto’s van de gebruikssporen. Inmiddels is het keurmerk Thuiswinkel Waarborg aangevraagd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *